Teknoloji

Fidye Yazılımı Trend Raporu açıklandı: Özel işletmeler, profesyoneller ve kamu hizmetleri siber saldırıya en çok maruz kalan sektörler

Dünyanın dört bir yanındaki kurumsal yapılara dijital risk koruma hizmetleri, dış baskın yüzey yönetimi ve tehdit istihbaratı çözümleri sunan siber güvenlik şirketi Brandefense, 2023 yılının ilk çeyreğinin ayrıntılarını incelediği ve bu ayrıntıları son çeyreğiyle karşılaştırdığı Fidye Yazılımı Trend Raporunu yayınladı. 2022’nin iki çeyreği. Rapora göre siber saldırılara en çok maruz kalan kesimler özel işletmeler, profesyoneller ve kamu hizmetleri olurken, en aktif siber saldırı kümesi Lockbit oldu.

 

Fidye yazılımı, son zamanlarda siber saldırganlar tarafından en çok kullanılan tekniklerden biridir. Siber saldırganlar, bu kötü amaçlı yazılım üzerinden cep telefonu, bilgisayar gibi cihazlara sızarak elde ettikleri bilgileri kamuya açık hale getirmek veya dark web’de satmakla tehdit ederek fidye talep ediyor. Güvenlik açığı analizi, bilgi sızıntısı bildirimi, darkweb izleme, saldırı yüzeyi gibi siber güvenlik alanında geliştirilen ve sunulan ürünlerle markaların dijital dünyadaki prestijini korumak amacıyla faaliyet gösteren Brandefense’in uzman analist ekibi tespit, markaların dijital ortamda karşılaşabilecekleri risklere karşı bir rapor hazırladı. “Fidye Yazılımı Trend Raporu” başlıklı bu çalışma, 3 ay boyunca en aktif fidye yazılımı kümelerinin baskın taktikleri ve teknikleri hakkında ipuçları sunarken, BT güvenliği ve risk yönetimi profesyonellerinin fidye yazılımı baskınlarındaki güncel eğilimleri anlamaları ve kuruluşlarını korumaları için değerli bilgiler sunuyor. gelecekteki tehditlerden.

 

En aktif saldırgan kümesi Lockbit

 

Brandefense tarafından yayınlanan Fidye Yazılım Trend Raporu, 2022’nin 3. çeyreğinden 2023’ün 1. çeyreğine kadar olan dokuz aylık dönemi kapsıyor. Rapora göre, bu dönemde fidye yazılımı kurbanlarının yüzde 34’ü özel işletmeler, profesyoneller ve kamu hizmetleriyle ilgili. , imalata yüzde 16 ve bilgi teknolojilerine yüzde 8.

 

Çalışma ayrıca fidye yazılımı saldırgan kümeleri hakkında değerli bulgular içeriyor. Rapora göre Lockbit’in yılın ilk çeyreğinde girişleri, 2022’nin son çeyreğine göre yüzde 27 azaldı; Öte yandan, kullandığı sofistike taktikler ve geniş hedeflenen sektör yelpazesi nedeniyle en aktif saldırı kümesi olarak öne çıkıyor. 2023’ün ilk çeyreğinde hücum etkinliğini yüzde 800 artıran Clop ve yüzde 147 artıran Play dikkat çeken kümelerin ortasında yer alıyor.

 

Aynı süreçte Royal Group’un gıda ve tarıma, Clop’un ise bilgi teknolojilerine odaklanması, bazı siber saldırganların makul bölümlerdeki güvenlik açıklarından yararlanmak için özel teknikler geliştirdiğini gösteriyor.

 

ABD toplam saldırıların yüzde 47,6’sını hedef aldı

 

6 ayda 68 ülkede 1192 siber saldırı kurbanı olduğunu belirten Brandefense analistlerine göre İsveç, Endonezya, Venezuela, İngiltere ve İtalya gibi birçok ülkede fidye yazılımı kurbanlarında yüzde 12,5 artışla yüzde 200’e çıktı. son dönemde Yılın ilk çeyreğinde de en çok mağdur olan ülkeler sıralamasında ABD, İngiltere, Kanada ve Almanya ilk sıralarını korudu. Toplam saldırı kurbanlarının yüzde 46’sı ABD’de yer alırken, İngiltere yüzde 8,6, Almanya yüzde 4,1 ve Kanada yüzde 3,9 aldı. Bu süreçte değerli hedef ülkeler Almanya, Brezilya ve İspanya’ya yönelik fidye yazılım saldırılarının bir önceki çeyreğe göre azalırken, İngiltere’yi hedef alan fidye yazılım saldırılarının neredeyse iki katına çıkması dikkat çekti.

 

Fidye Yazılımı Eğilim Raporu, dünya çapındaki siber suç faaliyetleri hakkında kapsamlı ve geriye dönük bir rapor; Bölüm, ülke, fidye yazılımı kümeleri ve şirket boyutuna göre fidye yazılımı saldırısının boyutuna ilişkin istatistikleri içeren çeşitli bölümler içerir. Rapor ayrıca güvenlik açıklarına yönelik saldırılar sırasında çeşitli fidye yazılımı kümelerinin taktikleri ve teknikleri hakkında bilgi sağlar. Fidye Yazılımı Eğilim Raporu, Brandefense.io’da mevcuttur.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu